Pakej Cyber Cafe

cc-pic-1.jpg

Pakej Ansuran komputer Cyber Cafe

(seperti dalam Iklan di Harian Metro)

Terima kasih kerana mengunjungi kami untuk pakej ansuran komputer. Pakej ini pasti akan memudahkan anda untuk memulakan perniagaan Cyber Cafe.

Pengenalan Syarikat
Crescent Communications Sdn. Bhd. merupakan syarikat pengeluar dan pengedar peralatan IT. Kami berpengalaman luas dalam bidang Cyber Cafe. Kami menawarkan pakej ansuran komputer supaya anda dapat memulakan perniagaan cyber cafe dengan cara yang lebih mudah. Anda tidak perlu pinjaman bank atau modal yang besar untuk memulakan perniagaan cyber cafe. Ini adalah kerana kos terbesar iaitu pembelian komputer boleh di buat secara ansuran. kami juga turut menawarkan khidmat nasihat secara percuma untuk usahawan baru yang hendak memulakan perniagaan cyber cafe.

Ada prospect ke buka cyber cafe ni ?

Apakah Potensi perniagaanCyber Cafe ?
Perniagaan cyber cafe telah menjadi minat dan perhatian oleh ramai usahawan bumiputra. Potensi perniagaan ini sangat tinggi atas berbagai sebab seperti :-

- Permintaan yang tinggi oleh pelajar universiti, remaja, usahawan maya dan orang ramai.
- Galakan dari media dan kerajaan supaya rakyat celik IT
- Diminati oleh golongan muda sebagai tempat untuk mencari maklumat serta berhibur.
- Potensi keuntungan yang tinggi.

Berapa target keuntungan cyber cafe ?

Perniagaan Cyber Cafe boleh memberikan pulangan yang baik.

(Contoh 1)

Untung Rugi sebuah Cyber Cafe – 10 PC

10pc1.jpg

Pendapatan -10PC
* (kos operasi sebuah CC yang di jalankan sendiri tidak termasuk gaji)

(Contoh 2)

Untung Rugi sebuah Cyber Cafe – 20 PC

20pc.jpg

* (kos operasi sebuah CC yang di jalankan sendiri tidak termasuk gaji)

Cabaran memulakan perniagaan Cyber Cafe

Apakah cabaran perniagaan Cyber Cafe ?
- Modal yang tinggi terutamanya untuk membeli peralatan komputer
- Tiada institusi bank yang mahu memberi pinjaman untuk cyber cafe
- memerlukan usahawan yang celik IT
- Teknologi komputer terlalu pantas dan sesiapa boleh tertinggal jikaterleka
- Penyelenggaraan peralatan komputer

Berapakah modal yang diperlukan untuk memulakan cyber cafe ?

Keperluan modal adalah untuk
- menyewa kedai dan ubahsuai ( sewalah kedai bawah RM1000)
- Peralatan komputer **

** Kos komputer adalah kos tertinggi

10 unit komputer BARU mungkin berharga RM 20,000
20 unit komputer BARU mungkin berharga RM 40,000

Faktor inilah yang menghalang ramai usahawan muda yang berpotensi untuk maju dalam bidang IT
Apakah kita akan kalah hanya kerana modal ??????

Tentu sekali tidak !

Dapatkan pakej Dari Kami !

Pakej komputer – (Cyber Cafe – 10 units)
- INTEL PENTIUM 4
- Speed 1.6 Ghz
- 512MB RAM
- 40GB Hard Disk
- CD-Rom
- 1.44 Floppy Disk
- 19″ Monitor
- Keyboard
- Speaker / Head Phone
- Mouse
- Agp 3D NVidea 32MB

Termasuk

Server
(berfungsi sebagai Counter/Controller – 1 unit PC )
+
- Setting software pengurusan cyber cafe+
- Training menguruskan cybercafe

** jumlah komputer 10 + 1=11

Bayaran adalah secara ansuran
BAYARAN ANSURAN BULANAN – RM 1,100 setiap awal bulan
Tempoh – selama 12 bulan
Bayaran hendaklah secara CEK bertarikh hadapan (PDC)

Sila Hubungi :
Crescent Communications Sdn Bhd
16 Jalan Pinang C 18/C Section 18 Shah Alam
Tel : 03-5542 2000 Fax : 03-5542 2001
HP : 016-229 4000 (Razali)
Email : crescent18@gmail.com

221 Responses to Pakej Cyber Cafe

  1. Mohd Suhaidi Abd Hadi says:

    Assalamualaikum…………..sy berminat utk mmbuka cc ttp tiada syarikat……
    sy ingin mmbuka cc dirumah,di muar.kaw berhampiran sekolah dan tiada saingan.bolehkah sy mndptkan pakej anda tanpa menubuhkan syarikat??????

  2. roslan bin harikan says:

    saya berminat untuk menceburi bidang perniagaan perkhidmatan cc… memendangkan pada masa kini saya telah ada rung untuk menumpukan sepenuh masa dalam bidang perniaagaan berkongsepkan it.. yang mana sebelum ini saya terpaksa memberi tumpuan kepada pengurusan syarikat sepenuhnya… dalam proses peralihan tugas kepada pengurusan yang baru… kini saya akan menumpukan kepada perusahaan yang sebelum ini secara sambilan.. iaitu salah satu aktiviti syarikat yang menyediakaan kemudahan it kepada warga felcra bhd bandar seberang perak.. dari pangalaman memang ada potensi jika dapat diusahakan dengan penuh kesungguhan dan perancangan yang tepat… jasteru apakah langkah seterusnya dan bantuan pihak tuan dalam membantu saya dalam menjayakan hasrat saya ini…

    • mohd zainuddin says:

      sekiranya saudara tiada pengalaman untuk khidmat nasihat saudara boleh call saya Din di 013-3335545 atau email ke alexcempire@yahoo.com. Cyber cafe merupakan perniagaan yang mudah. Saya ceburi cyber cafe sejak 2002 dan sekarang alhamdulillah sambil saya setup cyber cafe untuk orang saya ada 4 cyber cafe sendiri di kelantan sedangkan saya tinggal di damansara, saya tgk kedai pon hanya 4 kali setahun maximum.

  3. siti mariam bt saad says:

    pakej yg ditawarkan amat menarik.saya ingin minta pendapat adakah cc ini sesuai dibuka dikawasan perumahan elit mengikut penelitiian saudara?harap dpt maklumbalas dr pihak saudara

    • mohd zainuddin says:

      Kalau kawasan Elit dan ramai dari kalangan chinese atau banyak kawasan perumahan yang mempunyai bilangan remaja yang ramai, sekolah rendah/menengah pada pandangan saya tak jadi masalah seperti subang jaya. Sebab tujuan pelanggan ke cyber cafe kebanyakkannya untuk main game yang mereka tak boleh main di rumah, contoh game2 yang perlu di bayar di mana kebanyakkan cyber cafe yang saya pernah setup cyber cafe tu dah ada gold member untuk setgh game online secara percuma untuk pelanggan, jadi fasiliti yang di sediakan oleh cyber cafe juga memainkan peranan untuk pelanggan datang ke kedai. Perlu buat cyber cafe mengikut citarasa masa kini & keperluan utama pelanggan. kalau bukak kawasan mana sekalipon kalau budget rendah & tak lengkap selalunya bisnes takkan bertahan lama, kalau rezeki baik boleh sampai 2 tahun, kalau nasib tak baik tak pulang modal. Kalau ada apa2 yang boleh saya bantu sila call 013-3335545/Din untuk pertanyaan lanjut

  4. Hafidz says:

    Assalammualaikum,
    Saya berminat dengan pakej yang disedikan, tetapi boleh saudara memberikan saya tips atau pun peraturan untuk membuka CC, iaitu dari segi perundangan , pendaftaran syarikat dan sebagainya
    Untuk pengetahuan, lokasi sudah pun saya kenalpasti dan dalam proses untuk menyewa ruang untuk cadangan membuka CC.
    Diharap pihak Cresent Communication boleh memberikan tunjuk ajar sebelum saya proceed dengan pakej yang ditawarkan.
    Segala maklumt didahului dengan ucapan terimakasih

  5. Baharin Zainal Abidin says:

    Assalamualaikum, saya berminat untuk menceburi bidang perniagaan cyber cafe. Sila info maklumat kepada saya lebih lanjut. Terima kasih.

  6. mariam- admin says:

    Berikut adalah syarat-syarat permohonan bagi projek cyber cafe:
    ———————-
    1- Perlu salinan kad pengenalan pengarah
    2- Pendaftaran perniagaan
    3- Premis perniagaan yang strategic
    4- Rancangan perniagaan yang ringkas
    Syarat no.2 menunujukkan saudara perlu ada pendaftaran syarikat bagi menjalankan projek ini. berkenaan dgn lokasi operasi perniagaan di rumah tidak menjadi masalah. Asalkan alamatnya didaftarkan dibawah alamat lokasi perniagaan dalam pendataran syarikat. Dan alamat perniagaan juga oerlu dinyatakan semasa membuat permohonan dan semasa perjanjian projek dengan syarikat kami.

  7. azam says:

    sy ex-student IPTA, sy mg brminat dlm mmbuka bisnes sndri tp modal yg trlalu tnngi yg mmbuatkn sy ptah smngat…ble trbca artikel ini sy rse pluang sy tuk buka bsnes sndri moga2 trcpai… hrp pihak en. dpt mmbntu, prtnyaan sy:-
    - tmpoh byran bulanan utk pakej basic iaitu 10+1 pc slama brapa bulan..?? dan stelah tmpoh byrn trsbut sudh tmat adakah ke semua pc trsebut mnjdi milik pembeli..??
    - adkah byaran trsebut trmasuk skali system yang prlu ada dlam ssbuah cc(pngurusn cc)

  8. kevin says:

    jikalau saya lebih kepada online games adakah spec P4 dengan 32MB grafik memadai?

  9. kevin says:

    jikalau saya lebih kepada online games adakah spec P4 dengan 32MB grafik memadai?

  10. kevin says:

    adakah package yang encik tawarkan termasuk software? dan gaming license perlu dimohon di mana? sila encik memberi maklumat yang diperlukan. terima kasih.

  11. mohammad aliff shahimi bin cheme says:

    askum.saya tertarik dgn iklan encik.lgpun saya mmg tercari2 pakej nie.sbb saya xde modal besar.saya sudah mempunyai tempat dan lokasi di kampung saya,cuma belum confirm.tmpt di bukit mertajam.pulau pinang.adakah pihak encik dpt memberi kerjasama kpd saya.saya mmg betul2 serius dan berminat dlm bidang ini.hrp pihak encik pertimbang.sekian.

  12. assalamualaikum.
    Saya dari KLANG Bandar Diraja berminat dengan tawaran yg disediakan oleh sebuah syarikat bumiputra & akan mengambil peluang ini untuk meng-Establish sebuah CC tidak lama lagi.

  13. En. Razali,

    Please call me if if you r free. My hp 013-3353236

  14. MyASSiS says:

    Salam..
    klu nak dapatkan terus 20+1 komp bleh x..??
    pastu, bleh x klu xdak deposit yg RM4000 tu(bayar lepas bisnes mula dalam 1-2 bulan)…??
    pastu bleh x klu tukar monitor kepada 17″ jer…??
    Terima Kasih

  15. su raihan says:

    blh x kalau terus saje byr bulanan, xpyh byr deposit RM4400 dahulu kerana saya kkurangan dr segi modal

  16. syuhada says:

    salam..
    mengikut prosedur kami, bagi bayaran permulaan penyewa perlu membayar deposit bagi tiga bulan(1100×3)+ bulan pertama(1100)

    terima kasih

  17. syuhada says:

    sebarang urusan utk menukar spec bagi komputer boleh dirundingkan,samaada utk menambah atau menukar.tetapi bagi urusan pembayaran kami mewajibkan pembayaran pertama adalah dengan tiga(3×1100)+bulan pertama(1×1000)=(4×1100) ini bermakna bayaran permulaan yg wajib adalah sebanyak RM4400.00.jumlah ini tidak termasuk installation network dan electrical waring, serta transport.

  18. ZettyJamil says:

    assalamualaikum…
    saya amat berminat dengan perniagaan cyber cafe ni memandangkan saya ni kerap sangat ke cc begitu juga adik2 saya.
    di mana saya terfikir utk membuka satu cc di kawasan perumahan saya di desa tun razak cheras. di sini terdapat 2 cc tp ia hanya fungsi utk main game shj dan internet sgt slow.
    selalunya saya akan ke bdr tun razak,tp ia sama juga.
    saya terpaksa pergi ke cc di bdr tsk permaisuri yg sejauh 3km utk mendptkan perkhidmatan yang selesa.(tapi perknhimatan printing x memuaskan)
    di samping saya membuka cc utk perkhidmatan internet/computer saya ada terfikir utk membuka cc+xerox+alat2 tulis+printing. seperti cc di taman melawati yang kerap juga saya pergi (achik’s internet cafe).tapi terlampau jauh.
    saya amat berminat tp saya x da modal yang cukup utk memulakan perniagaan ini.
    di mana saya ingin tanya jika cik boleh bgtau bagaimana cara-cara saya ingin memulakan perniagaan dan juga mendapatkan modal. sebab saya rasa perniagaan ini sekarang amat menguntungkan jika kita boleh bg perkhidmatan yang bagus dan memuaskan.
    tentang pendaftaran perniagaan mmg saya akan buatlah kerana saya pun akan memulankan perniagaan kecik-kecilan(hantaran,hadiah,kek,inai).
    boleh x jelaskan pada saya dengan lebih lanjut dan beri sedikit tips dan bantuan mengenai perniagaan cyber cafe ini.
    terima kasih.

  19. jamalludin says:

    pakej komputer yang ditawarkan tu menggunakan OS ape.Kalau guna OS micsosoft termasuk sekali dgn lesen windows tak.untuk lesen microsoft office ade disertakan sekali tak.

  20. rosniza says:

    salam sejahtera…..
    saya ingin bertanya,keseluruhan modal untuk membuka cc sebanyak 16 monitor termasuk counter dan installation network dan electrical waring, serta transport kesemua sekali berapa jumlahnya? kerana saya akan membuka cc di Alor Setar Kedah.dan berapa harus saya bayar setiap bulan 16 buah monitor?terima kasih.

  21. najeeb says:

    salam. saya dalam perancangan peringkat akhir untuk membuka cyber cafe di Tman Mastiara, Jaln ipoh, KL. apa yang saya faham boleh membuat penukaran speks komputer, dimana 1+3 masih (RM4,4000) wajib. JIka saya ingin upgrade RAM dari 512ddr ke 1GB ddr, dan agp dari 32MB ke 256MB. berapakh penambahan / pembayaran yng perlu sy lakukan. saya ingin 20 unt pc+1 terminal. adakah terdapat lesen OS yg di bekalkan, serta OS apa yang dibekalkan. ada tak membuat pre-installation untuk games dan online game. kalu ada berapa tambahan. warranty macamana?untuk billing system, sblm ini sy menggunakan Program Tinasoft, dan pihak tuan bekalkan sistem biling yg macamana? boleh email- kepada saya tak mengenai soalan-soalan sy ini. TQ

  22. Azlanshah says:

    Askum…
    Saya berminat membuka perniagaan cybercafe, tetapi TIADA MODAL , sy berlatar belakang pendidikan berkomputer. Kini sy masih bekerja sebagai pereka grafik. Hanya makan gaji agak sukar untuk menampung kos kehidupan yang semakin tinggi. sy rasa sudah masanya saya menceburkan diri berniaga didalam bidang rekabentuk dan percetakkan sebab saya rasa saya berpengalaman didalam bidang tersebut. Jadi disini saya ingin membuka perniagaan cybercafe sambil menyediakan perkhidmatan rekabentuk dan percetakkan. Saya harap pihak encik dapat membantu. Jika pihak tuan agak sukar untuk menjawab soalan saya, sy harap pihak tuan dpt membantu saya dengan cara memberi jawapan yang alternatif. Sekian Terima Kasih.

  23. ieda says:

    salam.. ader tak contoh rancangan perniagaan nak bukak ciber cafe nih..saya tengah bingung nak buat assgmnt nih..tepu dah otak ni nak pikir..harap dapat membantu..

  24. rusman says:

    asalam, saya memiliki rumah kedai yang bertentang dengan sekolah menengah. terdapat 2 buah cybercafe di kawasan kedai saya.walaubagaimanapun cybercafe yang lain sentiasa dipenuhi pelangan.saya amat berminat untuk membuka cybercafe dengan pihak tuan,.memandangkan saya masih baru dalam memulakan perniagaan,saya harap pihak tuan dapat memberi bimbngan sebelum saya membuka perniagaan ini

  25. faizal says:

    saya nak memulakan perniagaan cc di kota bharu, boleh kah pihak tuan menyediakan kemudahan ini di sana. adakah apa2 syarat lagi yang tak terkandung di dalam penerangan di atas

  26. syuhada says:

    salam..
    en Faizal,kami menyediakan perkhidmatan ke seluruh malaysia. Maka pihak kami akan bersedia untuk membuat penghantaran pc ke lokasi en berada.Kos pengankutan dikenakan mengikut kilometer perjalanan. Segala syarat-syarat yang telah dinyatakan adalah merupakan keseluruhan syarat

  27. Muhammad Ali says:

    berapakah anggaran kos untuk membuka perniagaan cyber cafe..?

  28. ada tak cawangan syrikat kamu kat sabah?cos skrng sy nak buka cc tp sy tidak tau syrikatmaa yang boleh buat mcmni?boleh tak minta alamat syrikat2 yang boleh membekal komputer untuk sy?

  29. Hazlin says:

    Saya sudah ada reg syarikat dan premis. Saya berminat dgn pakej cyber cafe, harap dapat hubungi saya segera.

  30. ieday says:

    sy bdk tahun akhir sbuah kolej nie..sy ingin buat projek tahun akhir yg berkaitan dgn control system kat cyber cafe ini..bkeh tlg x?

  31. mhd says:

    Prtanyan tool dan software recrod sebarang maklumat[send and recive] sms, massej dan secra online real live interative study kepada customer telepone dan pc pelanggan dalam sesaat/ribu org ke serata dunia.Kiosk pc ada…caj telephone card aje,
    tapi kadar lebih murah tapi terhad utk org awam.Eye glasse screen and mouse lcd…double side.
    Ada loan bank ke…,dirumah boleh ,4pc ok ke..tak kira untung just service kemudhn awam untuk 24jamx365hari….

  32. wanie says:

    encik sy ingin memulakan perniagaan cyber cafe tp bagaimana untuk menyediakan propasal yang baik??

  33. fashasan says:

    Encik, saya dah ada modal dan sekarang saya ingin memulakan perniagaan. Bolehkah Encik hubungi saya di talian 0172480015.

    Terima kasih.

  34. Fazli says:

    Assalammualaikum… saya berminat untuk memulakan perniagaan cc ini.. bolehkah bantu saya dalam hal ini maksud saya kos dan service yang pihak encik sediakan.. terima kasih

  35. fashasan says:

    Saya dah terima quatation tersebut. Terima kasih…

  36. Haqimi says:

    Assalamualaikum..
    saya berminat dengan pakej yang pihak anda sediakan cuma sekarang saya nak harga semua pakej 10 pc atau 20 pc.bagaimana dengan pengiraan bayaran?lebih senang,harap bagitau lebih details..thanks

  37. azizah, tmn medan pj says:

    saya bercadang ingin membuka cc dengan 40 buah komputer. saya ingin tahu kos permulaan dan bayaran bulanan pakej dari pihak tuan? saya bercadang membuka cc di taman medan petaling jaya, selangor

  38. mas says:

    Saya berminat untuk buka cc di gelang patah johor tetapi tiada modal..Bagaimana caranya?Tq

  39. aidiey says:

    Saya amat berminat untuk memulakan perniagaan cc ni, saya ada kelulusan Degree dalam IT dari UKM, susah nak dapat kerja dalam bidang tersebut, jadi saya nak cuba memulakan perniagaan dalam bidang tersebut. Masalah yg saya hadapi skang adalah modal. Saya dah cuba untuk dapatkan modal dari pihak bank, tetapi memang payah. Jika saya ada sedikit modal dan berhasrat memulakan perniagaan cc ni, camner ngan bayaran pendahuluan utk dapatkan pakej yg ditawarkan. dan kalau bleh berikan sedikit tips dan nasihat utk memulakan perniagaan cc ni..
    thanks

  40. eze says:

    salam boleh antar quotation pada saya bagi set lengkap 20 unit komputer monitor LCD bagi spec yang sesuai bagi gaming yang paling minima harga…pada az_kiel@yahoo.co.uk
    A.S.A.P ……TQ

  41. Bob says:

    Salam… Saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang perniagaan ini. diharap pihak anda dapat membantu sy seperti quotation dan sebagainya. terima kasih

  42. roslan says:

    salam,

    saya berminat boleh beri maklumat terperinci untuk 20 unit computer dan saya sedia untuk bayar dengan PD check apakah perlu saya jumpa pehak encik atau cukup dengan keterangan yang dihantar

  43. AZRUDIN says:

    aslmkm….sekiranya saya berminat untuk mendapatkan pakej 10+1 dengan tunai….berapa banyak potongan yang boleh di buat?adakah komputer@pc yang di gunakan adalah PC baru atau second hand..tq
    dintokang@yahoo.com

  44. miziwani says:

    saya berminat untuk menceburi perniagaan ini….boleh beri saya detail mengenai projek ini miziwani@yahoo.com.my

  45. akil says:

    saya berminat untuk menceburi perniagaan ini….boleh beri saya detail

  46. akil says:

    saya berminat dengan perniagaan ini boleh email kan saya maklumat ye riken77@hotmail.com

  47. hishamuddin says:

    assalamualaikum..

    saya berminat untuk menubuhkan cyber cafe
    tetapi , apakah lesen-lesen yang diperlukan.

  48. Nazrain says:

    Saya berminat menceburi bidang ini. boleh tunjuk ajar pada saya bagaimana? dan juga lesen cyber cafe telah dibekukan di pulau pinang bagaimana saya nak jalankan bisnes ni dengan cara lain?

  49. enne says:

    sy nak membuka cc kt jerantut…
    sy bekas pelajar kolej komunti mentakab dalam bidang it…
    sy dah kenal pasti tempat yg sy nak buka cc…
    tp masalah sy..sy tiada modal untuk buka cc…
    kalau ade sesiape yg boleh tlg sy hantar lah mail kt sy…
    di..
    afikah31@yahoo.com.my

  50. Kecik says:

    Kalau sy nk buka cc kt area kg, boleh ke? Kena lesen jgk ke?

  51. mr gunz says:

    saya rasa harga dgn spec yg pihak tuan berikan adalah
    mahal dan tidak berpatutan dan iainya merupakan spec pc yg biasa sahaja yg tidak mengikut pasaran sekarang
    yg rata rata nya boleh di dapati dgn lebih murah

  52. ir_mrb88 says:

    assalamuakikom..sy baru hbis bljr dr intitusi awam (piliteknik) dala bdg elektronik ttp blum grade lg..skrg sy sdg mengikuti kursus comTIA A+ di sebuah politeknik kt penang..sy tertarik dgn pakej yg anda tawarkan disini kerana mnt sya sgt berminat untuk meniaga (terutama dalam bdg IT ni..).sy jga sgt bermnt untuk membuka sbuah cc ttp blum tiada pengalaman dlm bisnes..pertanyaan sy,boleh tak klau kita buka cc tnpa lesen dari microsoft.dan berapa kos yang akan kt tnggung untuk lesen tersebut(jangka panjang/pendek)..sekian..

  53. ir_mrb88 says:

    opss stu lgi..boleh tlg snraikan anggaran kos sbnar untuk kos cc x..kecuali sewa kedai

  54. ir_mrb88 says:

    aduh lupa lg…sy ni tgl kt langkawi bolehkah sy memohon pekej ini..

  55. mohd isa says:

    salam, saya ingin bertanya kepada pihak tuan mcm mana dan caranya untuk dapatkan computer tersebut? sy bercadang untuk membuka cyber cafe di kampung saya pengkalan hulu perak. Apa yang perlu saya sediakan?

  56. ezadyusoff says:

    sya ingin membuka internet cafe, saya ingin quotation pada saya bagi set lengkap 20 unit komputer monitor LCD bagi spec yang sesuai bagi gaming yang paling minima harga. pada ezadyusoff@gmail.com

  57. c.nora says:

    salam..
    saya telah mempunyai syarikat dan saya amat berminat untuk membuka cyber cafe di tempat saya, memandangkan kawasan tempat tinggal saya berhampiran dengan sekolah dan saya juga telah mempunyai rumah kedai yang saya rasakan sesuai untuk dijadikan cyber cafe. jadi saya perlukan maklumat lanjut berkaitan perkhidmatan yang pihak tuan sediakan._nora, besut.terengganu

  58. AMINKHAN says:

    sila beritahu saya bepe ke perlu saya deposit untuk 12 unit pc untuk buka cc..

  59. Najika says:

    askum.. Saya ni ingat nak buka cc kat area perumahan saya. bleh tak bagi tip sikit

  60. azlan sulaiman says:

    - INTEL PENTIUM 4
    - Speed 1.6 Ghz
    - 512MB RAM
    - 40GB Hard Disk
    - CD-Rom
    - 1.44 Floppy Disk
    - 19″ Monitor
    - Keyboard
    - Speaker / Head Phone
    - Mouse
    - Agp 3D NVidea 32MB

    spec ni siap dgn lesen window ke….sbb saya dapat spec

    - INTEL PENTIUM 4
    - Speed 2.2 Ghz
    - 512MB RAM DDR1
    - 80GB Hard Disk
    - dvd writer
    - 1.44 Floppy Disk
    - Keyboard
    - Speaker / Head Phone
    - Mouse
    - 3D NVidea 32MB

    COUSE 300-400 2ND HAND
    MONITER DALAM 400 TOTAL BARU 800

    - INTEL PENTIUM 4
    - Speed 3.5 Ghz
    - 1GB RAM
    - 80GB Hard Disk
    - 1.44 Floppy Disk
    - Keyboard
    - Speaker / Head Phone
    - Mouse
    - 3D NVidea 32MB

    RM 550 NO MONITER TAPI SIAP WINDOW LESEN…
    MONITER 19INCHI BARU DALAM 300-500

    KALAU ENCIK DAPAT BG SPEC INI..UTK BUKA KEDAI CYBER CAFE…SAYA NAK BUAT PINJAMAN DGN ENCIK UTK BUKA 2 CYBER CAFE..SEBAB SEKARANG SAYA DALAM PERANCANGAN NAK BUKA CYBER CAFE…CUMA MODAL NYA MASIH KURANG…KALAU PIHAK TUAN/PUAN DAPAT MEMBANTU…SAYA HULUR DGN 10 JARI…DAN LAPANG DADA….PADA PIHAK TUAN/PUAN….

  61. Bilal says:

    Saya sangat berminat untuk memulakan perniagaan cybercafe ini…. Akan tetapi masalah yang saya hadapi adalah modal untuk memulakan perniagaan ini…. Dan saya ingin tahu bagaimana langkah untuk memulakan perniagaan cybercafe ini… Sekiranya tuan tidak keberatan untuk memberi tunjuk ajar kepada saya, tuan boleh hubungi saya di no ini 0123638658 untuk memberi tunjuk ajar dan penerangan yang lebih lanjut….. Segala maklum balas dari pihak tuan saya ucapkan dengan ribuan terima kasih……

  62. wan says:

    adakah sofeware seperti game di beri secara percuma.dan adakah selepas tempoh pembayaran selama 12 bulan itu,pc itu menjadi hak kita, dll,.dan adakah selepas itu ada apa2 ikatan dgn syarikat

  63. fairul nizam says:

    saya berminat dan memiliki modal untuk memulakan perniagaan cyber cafe di bandar kuantan pahang. Saya ingin mendapatkan maklumat yang lebih ditil tentang spec komputer untuk gamerz. pada pendapat saya pasaran gamers lebih meluas. memandangkan spec yg ditawarkan oleh anda tak support utk spec game. sila bagi feedback A.S.A.P via email or call sy 0169415514.

  64. tuah says:

    Salam, yang betul berminat nak bukak ciber cafe dan perniagaan yang ala2 pegang stok, nasihat saya jangan meminjam especially bank. Sebab pulangan dia belum tentu seperti dijangka. Pengalaman saya, saya buat loan 50 k buat cc, pastu betul2 dekat ipt pun tak menjadik. Sebab dekat area situ pun ada 15 cc dengan macam2 value added services

    Baik sewa atau pinjam, leboh baik jangan. Kalau boleh kumpul duit serendah 10 k dahulu untuk beli PC 2nd 10, meja kerusi 10, networking, deposit itu ini dll. control cost bawah 10 k, kalau kalau ada duit labur terus 100 k, untuk 50 set dan full renovation. Kos in between tu semua memang akan memudaratkan

    TQ

  65. tuah says:

    oh nak tambah lagi,tuan-puan minta ambil kira, antara masalahnya spt; lesen PBT (yang kebanyakan dah dibekukan), under 18 tak leh masuk, student beruniform dilarang, takleh operate 24hours, staff yang kelepet duit, rosak, bil api yang melambung, software pirate, online game takleh main,wang perlindungan (hehe, tak semua tempat la), dll

    tapi apa pun saya sedang forcast untuk bukak 10 CC dan invest 100k each, sebab tanpa mesin judi pun saya pernah success bukak cc, tapi dengan ambil kira risiko2 di atas lah. (berminat untuk menyumbang tenaga?) nantikan masanya.

    Wassalam

  66. aida bt hamzah says:

    saya telahpun mendapat premis untuk membuka cyber cafe dan pada permulaanya saya bercadang untuk meletak 6 biji komputer dan bercadang mendapatkan barang-barang tersebut secara ansuran, oleh itu saya ingin mendapat nasihat dan pandangan dari pihak tuan

  67. zul says:

    salm…nak tanya pakej 1o biji kompuetr brape?paling murah kalau ada…5 biji fokus gaming and 5 bijik pada surfing.boleh hantarkan estimated cost kat email ni wwtp85@yahoo.com…trima kassh

  68. ogee says:

    slm..sy ada rancangan utk tahun 2011 membuka cc-20 set computer Lcd di negeri johor,berapa jumlah kos yang company anda kenakan..jika urusan dibuat secara ansuran berapa deposit yang perlu saya sediakan & berapa bayaran bulanannya…

  69. nazrul afifi says:

    adakah syarikat kamu di sabah??? kerna saya ingin buka cc di sabah dan memerlukan 20 pc kerna di sini bukan sahaja tarikan pelancongan malahan banyak orang2 di sini yang meminati it…..

  70. jacksparow says:

    sy nk mintak tolong kat smua yang thu tentang akta dan peraturan untuk perniagaan bekomputer(cyber cafe)dikemaman or kuantan..
    bru nk buka bisnes cyber direa kuantan or kemaman
    tolong saya

  71. wani mohamad says:

    assalamualaikum,
    saya berminat untuk membuka perniagaan cc di kawasan kuala krai, kelantan. saya ingin memulakan dengan 15 set pc.boleh tak pihak anda memberikan maklumat lanjut berkenaan pakej untuk 15 buah pc ini??
    saya tidak akan membuat pembayaran secara ansuran.sebaliknya saya akan membuat pembayaran secara tunai kepada pihak anda.mungkin boleh diterangkan jika pembayaran secara tunai mendapat sebarang keistimewaan dari segi pakej.

  72. AZMIL says:

    Assalammualaikum,
    Saya berminat dengan pakej yang disedikan, tetapi boleh saudara memberikan saya tips atau pun peraturan untuk membuka CC, iaitu dari segi perundangan , pendaftaran syarikat dan sebagainya
    Untuk pengetahuan, lokasi sudah pun saya kenalpasti dan dalam proses untuk menyewa ruang untuk cadangan membuka CC.
    Diharap pihak Cresent Communication boleh memberikan tunjuk ajar sebelum saya proceed dengan pakej yang ditawarkan.
    Segala maklumt didahului dengan ucapan terimakasih

  73. toyek says:

    assalamualaikum….
    saya amat berminat tentang perniagaan cc.memang bercadang untuk memulakan perniagaan ini.saya bercadang untuk buka di rawang.pakej yang tuan berikan amat menarik minat saya.saya nak tanya tentang permulaan perniagaan.bagaimana prosedur untuk ambil lesen?saya masih tidak faham tentang cara bayaran ansuran?adakah selepas 12 bulan,barang-barang menjadi hak milik kekal saya?saya bercadang nak ambil 10PC.boleh bagi sebutharga kepada saya.emailkan kepada saya xxx_man04@yahoo.com.saya tiada modal yang besar.

  74. wani says:

    salam..berminat nak wat cc, sy student lg..sy nak wat cc dlm uia…tp xder modal..bley bg tau x step, bayaran,harga n quotation harga utk 10 unit ke emel sy Syazmie_06@yahoo.com

  75. badrul jasman says:

    saya becadang nak buka cc di muar dan berminat dengan pakej anda. sila berikan quatation untuk 5-10 pc dan lain-lain kos.

  76. Mohamad Ridzuan says:

    Assalaimualikum..
    saya sangat berminat untuk membuka perniagaan cc ni, modal saya dah ada dlm rm10k cukup ke utuk memulakn pernigaan ini…saya tiada pengalaman dlm cmput & IT just tahu guna je…bleh En bagi tunjuk ajar dan nasihat pada saya coz saya sangat berminat dlm bidang perniagaan ini..

  77. nurul says:

    saya ingin membuka cyber cafe dan nak tahu lebih lanjut tentang tawaran instalment dr pihak tuan. tq

  78. dinwaja says:

    salam.sekiranya sy ingin mendapatkn server yg lengkap shj,brpkah harganya?

  79. Sammuri says:

    Ada lagi pakej utk 10 pc ni???

  80. nur hidayu says:

    saya berminat nak bukak tapi nak tahu ada tak akta yang specifik berkenaan cyber cafe sbb kawan saya bagitahu polis selalu buat kacau kat kawasan dia… diorang cakap umur 18 tahun ke atas sahaja yang boleh masuk cyber cafe. betul ker mcm tu? tq.

  81. hema9095@ says:

    hai…saya n suami ada plan nk bukak cc…tpi masih takut2…hehehe…yg takut 2 saya la…saya ingat nk 15pc je…saya pikir mcm untung je bukak cc ni…tpi xtau mcm mana nak mulakan….

  82. ALDRIN M.ABBIE says:

    Crescent Communications Sdn Bhd,

    Saya nak tahu macam mana cara nak buka Cyber Cafe di kawasan Pekan Tambunan sabah.Di mana saya perlu mohon lesen Cyber cafe? Di mana saya nak buat pinjaman modal untuk buka Cyber Cafe.

  83. Redlight says:

    kalu mau buka di kawasan pekan Tambunan sabah email me,sly_be2001@yahoo.com

  84. noor atiqah says:

    salam..ada xkursus utk ni..?sy mnat nk buka cc kt kpg, tp xtaw aPE yg dperlukn dlm mngendalikn komputer

  85. alias says:

    mekom,saya nak tanya berapa bayar bulanan lau ambil 30+1 pc ? ma saya nak tolak cd-rom,1.44 Floppy Disk,512MB RAM tukar ke 1GB and selain grafik card Agp 3D NVidea 32MB ada lain lagi tak ? harap encik membantu saya dalam bisnes cyber nie,tq.

  86. Ahmad Bazli says:

    Salam..saya ada pengalaman handle cc.Nak buka cc tp modal xde. Berminat dgn pakay yg anda tawarkan. Tp masih x jelas mcm mne cara nak pohon?

  87. yna says:

    salam.. tumpang tnya ley x sediakan pakej 5+1 lu,
    nk bukak kecil2 lu
    saya lepasan computer engineering
    saya nak tolak 1.44 Floppy Disk,512MB RAM tukar ke 1GB and selain grafik card Agp 3D NVidea 32MB ada lain lagi tak ?

  88. juliana says:

    sya amat berminat nk bukak cc nie..bgi sya cara mudah yg pling terbaik..

  89. MUSTAFA says:

    SAYA AMAT BRMINAT DENGAN PERNIAGAAN CYBERCAFE TPI TK TAHU BAGAIMANA CARA NAK MULAKAN. SEKARANG NIE SAYA MENIAGA PAKAIAN DI PSAR MALAM DAN ISTERI SAYA ADA KDAI BUTIK PAKAIAN BLEH TUAN TLONG TUNJUKAN KAMI CARA2 NAK MULAKAN PERNIAGAAN INI TRMA KSIH’

  90. izam says:

    salam, sy amat berminat nak tahu perniagaan internet ni, tapi tak tau cara-caranya. bole tunjukkan caranya x? tq

  91. uncangmas says:

    jika sy berminat adakah sy perlu mengeluarkan modal permulaan? jika ada berapa? kalau x ada modal permulaan boleh x?

  92. nanang says:

    saya berminat nak memulakan perniagaan cyber cafe tapi macam mana nak apply

  93. nus says:

    saya ada modal sebanyak 50k, tetapi saya taknak gunakannya dahulu, saya lebih berminat nak guna package saudara…namun kawasan saya adalah luar semenanjung ( sabah, kudat ) adakah permohonan saya boleh dipertimbangkan? terima kasih

  94. Zuriawati Abdullah says:

    salam..sy bminat dgn twaran yg dibuat & bcdang utk buka di kg sy(di rumah)anggran 10 pc..boleh x tlg jelaskn tperinci twran tsbut.Pc yg dtwarkan sesuai utk games x? Slps ansuran 12 bln adkah smua pc akn mjadi milik sy? Jika sy mbuka cc di rmh shj,adkh perlu memohon lesen ? leh x tlg terangkn cara2, kos & dimana sy perlu memohon lesen..tlg emailkan kpd sy ek..tq

  95. Hairul says:

    Saya berminat untuk menbuka CC. Nak tanya kalau nak buka CC lesen apakah yg patut Di ambil Selain SSM. Saya bercadang nak buka Di kawasan Prai. TQ

  96. Marzuki Ahmad says:

    Salam…

    Saya bercadang nak buka CC. Tapi tak tahu prosedur. nak pohon lesen kat mana, apa dokument yang kena kemukakan, OS macam mana? yang pihak tuan punya nie termasuk dengan pemasangan networking ker? Harap pihak tuan sudi membantu dan berkongsi dengan saya…
    TQ

  97. RONY JOSEPH says:

    SAYA INGIN MEMBUKA PERNIAGAAN CYBER CAFE DI KWSAN PEKAN DI KMPUNG SAYA DI SARAWAK.TAPI TIDAK BNYAK YG SAYA SAYA TAHU TENTANG KOMPUTER.STAKAT LAYAN INTERNET BOLEH LA.DAN APA YANG PATUT LAKUKAN JIKA INGIN MEMBUKA CBER CAFE?SEGALA PROSEDUR.DAN MENDAPATKAN LESEN.DAN JUGA DARI SEGI MODAL.DAN JIKA DI SARAWAK,DI MANAKAH SAYA BOLEH MENDAPATKAN MAKLUMAT?

  98. Losius says:

    Saya bercadang membuka kedai cybercafe di kawasan saya (Pekan Kiulu,Tuaran Sabah) Bagaimana pula saya mendapatkan perkhidmatan CC ini?

  99. MUHAMAD FIRDAUS CHE ROSS says:

    SALAM,SAYA DARI BOTA PERAK ADA LOKASI KEDAI YANG MENARIK DI TEPI LEBUH RAYA IPOH LUMUT..BERCADANG UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN CYBER CAFE..PROSPEK RAMAI REMAJA,PELAJAR IPTA&IPTS..DAN RAMAI PENGIAT MLM YANG SEMUANYA PASTI AKAN MENGUNAKAN INTERNET. APA SYARAT UNTUK MENDAPATKAN KHIDMAT PAKEJ DARI PIHAK ANDA.JIKA TIADA SYARAT YANG MEMBEBANKAN INSYALLAH DALAM WAKTU TERDEKAT SAYA MAHU MEMULAKANNYA. TEL0142528009

  100. NOOR AZIYAHA ALI says:

    salam….

    sy berminat nak membuka cc, sy nak tanya, software yg ditawarkan ni asli ke x? sbb skrg nie operasi PBT amat kuat….

  101. jack says:

    salam, saya dari sabah seorang pelajar ipts sedang belajar ingin menceburi bidang ini,dan ingin mengatahui bagaimana nak mendapatkn lesen ini dan berapa kos nya. tapi skrag ne saya nak tahu bagaimana hendak mendaptkan pakej kamu sedang kn saya jauh dari tempat kamu.

  102. mimi says:

    salam, saya berminat utk menceburi bidang perniagaan ni.. boley emaikkn sy kertas kerja perniagaan ni

  103. ainsha says:

    hai saye berminat…leh email kan sy lebih detail…saya tiada modal…ada x bank yang mane leh bagi pinjaman tok sesuatu perniagaan..

  104. abdul hadi says:

    Assalam.. sy edy dr pineng nak bertanya sy baru buka pusat internet.. ingin bertanya selain lesen majlis perbandaran adakah lesen2 lain di perlukan seberti lesen hiburan?? sbb sy nak buat utk games tp tkt da kesalah di bawah undang2.. dimana sy harus merujuk/ memohon.. harap dpt bantu… lg satu ttg komputer sy ingin tambah lg mcm mn pakej dia?? berapa seunik?? tq

  105. Nor says:

    Assalamualaikum..boleh emailkan sya kertas kerja? Sya di Kuantan, dan berminat nak membuka perniagaan ini di sekitar Gebeng/Pelabuhan.

  106. nazrol says:

    salam….kalau saya nak buka cyber cafe di Kuala Kangsar Perak boleh x?

  107. Man says:

    Salam..

    Saya berminat nak membuka cyber cafe..Soalan saya bagaimana nak membuka perniagaan ini…Adakah kita perlu:

    1) Memohon lesen perniagaan dr SSM terlebih dahulu
    2) Menubuhkan nama cyber cafe
    3) Mendapatkan permit perniagaan
    4) Mempunyai premis untuk perniagaan ini

    Saya juga ingin mendapatkan khidmat nasihat dr pihak tuan/puan..

  108. manaff manan says:

    syarikat telah beroperasi semenjak tahun 2005 terlibat sepenuhnya tentang membuat cy cafe atau cabeling networking, jadi sapa sapa yang inggin membuka cy cafe bolehlah mendapkan khidmat nasihat atau nak tanya tentang bagaimana nak buat cy cafe bolehlah tanya saya terus. sistem yang saya gunakan ini adalah sistem disklest (Sistem cy cafe yang tidak menggunakan hard dick) yang sistem ini dapat mengurangkan kos, senang diselenggara. untuk melihat secara dekat datanglah di taman paya jaras permai sungai buluh yang projek terbaru syarikat saya yang sedang berjalan, atau call sata di talian 0132192445 atau 0340101829

  109. manaff manan says:

    BUAT CY CAFE MENGGUNKAN Diskless System BERMINAT HUBUNGI SAYA DI FACEBOOK.COM ADD SAYA MANAFF MANAN ATAU HUBUNGU SAYA DI TALIAN 0132192445

  110. paizal says:

    Syarikat kami ade juga mbuat pmsangan untuk cyber cafe
    Diskless system
    Server unit Rm800 (termasuk 200 latest lan ang online game
    Client Rm 20 perunit.
    Untuk maklumat sila cal 017_6767141 faizal atau 03 60382605 office sebagai bukti. Kami akan mnunjukkan kpd anda lokasi tmpat planggan2 yg mggunakan prkhidmatan kami dsekitar kuala lumpur sg buloh dn s alam

  111. mohd abas says:

    saya berminat untuk membuka perniagaan ini di area mersing,kerana isteri saya bekerja sebagai pensyarah IT di politeknik mersing.bab modal tiada masaalah kerana isteri saya bekerja dengan kerajaan.harap admin boleh bantu saya
    untuk membuka kedai pun saya boleh buat sendiri kerana saya basic dari electrical engineering.dah biasa buat wiring dan renovation

  112. Khairul Akmal says:

    salam, saya dari muar dan memerlukan khidmat syarikat anda. kami telah buat survey selama 2 bulan namun masih kurang jelas. kedai dah ada. kedai tersebut baru siap. namun kami perlu tahu kos carpet, meja kerusi, pintu kaca, 15 – 20 pc, 1 pc main, kaunter, wiring, system… minta bantuan anda hantar quotation ke email saya. terima kasih..

  113. fareez says:

    bagaimana saya ingin membuka cyber cafe…..tetapi saya tiada modal..boleh ke pihak tuan membantu secara bayaran ansuran?

  114. angel says:

    hi, saya mahu tanya sekiranya saya ingin menjalakan cyber cafe di sandakan sabah, adakah kita menerima perkhimatan saya? thanks.

  115. peniaga buntu says:

    hi, jika specs hanya pentium 4, speed 1.6 je maybe xsesuai untuk main game….dan hanya setakat untuk surfing fb dan main game lame fb leh la, itu pun slow….

  116. Omar MZ says:

    sya berminat untuk ketahui lebih lanjut. sya skrg punyai perniagaan cc yang sudah berjalan. tpi ingin mengembangkan perniagaan dengan cawangan baru. untuk 40pc, spec yg sya perlukan processor dual core E5700, motherboard gigabyte G41MT, Ram 2gb ddr3, harddisk WD 500gbgrafik card gigabyte GT220 dan monitor Acer 20” mouse logitech dan headset tahan lasak.

    sila hubungi saya d 012-7820580 untuk quotation. terima kasih!

    Omar MZ

  117. darknessFall says:

    assalamualaikum..boleh saudara bagi detail spec untuk pc gaming??saya ingin tahu berapakah kos untuk cc games bukan sekadar internet sahaja…adakah itu melanggar syarat2 cyber cafe??yang tidak dibenarkan isi permainan video??

    • mohd izahar says:

      saya izahar dr rawang..sy bru hendak menceburi perniagaan ini.sy nk tahu sekiranya abis pembayaran dbuat adakah brg2 itu akn mnjadi hak milik kekal sy.sy nk tahu detail tntg spec untuk pc games.sekiranya boleh en tlg ceritakn lbh detail kpada saya..

  118. Jamian says:

    Hi,

    Saya Jamian dari sarawak. Saya br nk bermula didalam bisnes ini dan nk tahu mcm mana cara2 dan syarat2 nk memulakan perniagaan ini.

  119. jason says:

    2 je cara untuk dapat untung dalam perniagaan cc ni.. 1st pastikan tu ada game yg popular pada zaman sekarang dan 2nd pastikan tiap bulan curi karen elektrik..HAHAHAHA 100% kompom untung ..hikhikhik…

    • hackers says:

      bagus cadangkan tu…baik bg or letak video blue jek dlm pc tu…lg laku…letak sabun sekali kat sebelah pc…hahaha

  120. syed says:

    sy baru nk buka pusat internet…ad pakej x…hanya untuk surfing sj…jika ad plez email sy di syed23news@ymail.com

  121. Pn.Shidah says:

    salam..saya dr Pekan, pahang. Bercadang membuka cc sbg sampingan bsns skrg. boleh bg sidikit maklumat sekiranya saya berminat dgn tawaran anda:
    - saya dah ada premis dan SSM
    - mahu memulakan dgn 5 buah komputer
    Tlg beri anggaran kos yg perlu saya tanggung utk keseluruhan pembikinannya dr A-Z. Terima kasih.

  122. lina says:

    bagaimana cara untuk saya dapatakn modal untuk memulakan perniagaan cyber cafe ini..??

  123. poze says:

    salam…saya nk tny spec pc utk game+internet yg sederhana include setup connection bagi 5 pc, nk try wat cc tapi saya bayar cash…lokasi bukit tinggi klang…email saya dia pny proposal & kos kseluruhan….tima kasi

  124. AssaLamu’aLaikum,
    Saya nak tanya, Boleh x Encik tlg hntr Proposal utk 11 unit PC (Internet + Game surfing)

    Saya berminat membuka perniagaan ini (Tetapi masih blm ada pengalaman) d kwsn kampung sy d Rawang. TQ

  125. lll says:

    Salam…
    Boleh berikan spec pc yang terkini yang syarikat encik sediakan untuk 15pc+1kaunter. setup pc n network + game adakah termasuk pakej. dan berapa sewa bulanan untuk perkara2x tersebut..
    Lokasi; Sentul

  126. dzulkarnain says:

    saya ingin menbuka cafe& internet di langkawi bagaimane hendak berhubung…kedai belunm ada jawapan dr lada…lesen pn xdpt lg

  127. sathiya says:

    I have a plan to start cybercafe bisness. I dunt have that much capital. need ur advice.

  128. an says:

    klau saya nk bukak cc dekat kawasan perumahan umah saya..berapa modalnye n sewa kedai berapa????

  129. hackers says:

    rasenya sekarang rm1500 untuk comp dell pun dah bleh dpt dgn pembelian drpd company berlatar belakangkan ICT..cume controller system tuk cc jek xde…cam ne plak ngan firewall…adekan sumer PC bleh full browsing..xde block ke..kang tgk blue plak..nak pakai switch or hub…brand ape ekk…cisco,extreme or anything else yg bagus…

  130. wan says:

    saya ade pengalaman dlm bidang it + printing. masalah saya adalah modal untuk buka perniagaan cc ni. boleh admin bagi cadangan kepada saya. tq . untuk buka cc .dengan 10pc berapa kos dan 20pc. berapa kos.

    • mohamad naem says:

      Akum. Saya menyediakan perkhidmatan buat cybercafe apa jenis spec dari a-z. Tk kisah dari ssm, pbt, polis, majlis daerah etc. Semuanya saya ada pengalaman. Asal saya pembantu cyber kat shahalam. Now dah 3 tahun ada cybercafe sendiri kat gombak dan alor setar. Fully licensed and approved by polis etc.bagi siapa yg nak start biz cc. Contact saya a.s.a.p. Ada cas tapi win win situation. Keutamaan dekat kawasan utara. Ada modal call me. A-z saya ajar. Dan lagi satu cc kalau 25 biji dah leh dpt income rm 12-13k dah sebulan. But make sure kena ada cara… Proven at my cc. Nak tahu… Call me – naem 0123657041. No fussy bizman/woman. Be serious if nak buat berniaga.. Salam.

      • muhd kie says:

        naem..modal untuk bukak satu kedai cc bajet2 berapa untuk 20 pc?

      • naem says:

        Cc ni dia meluas.. Kita kena buat pengkhususan. Contoh kalau nak.target gaming segala nya kena gaming. Kalau nak target internet pon boleh tpincome kecik dari game..kalau nak tibai dedua pon bley. Tgk pada apa yg kita nak baru leh tahu modal. Contoh if awak nak keta. Awak tanya, naem aku nak beli keta brapa bajet.. Tentukan keta apa nak. Berapa km nak topspeedd dia..pickup camne.haha call lg mudah.

      • muhd kie says:

        nk lebihkan untuk gaming…kena tau la bajet brp untuk 15pc mcm tu??bajet pokok je…brp eh?

      • epul says:

        salam
        nak tanya.. sy masih samar2 pasal lesen..ade info x?

  131. Lin says:

    saya lin..berumor 20tahun…saya sudah berkahwin…sekarang saya menjadi suri rumah sepenuh masa…disebabkan itu saya ada terpikir mengenai ingin membuka cyber cafe berhampiran rumah saya..ini kerana kawasan yang saya duduki boleh dikira kawasan yang agak pendalaman dan di sini untuk mendapatkan kemudahan internet adalah susah sedikit,kerana kita terpaksa pergi ke pekan untuk ke cyber cafe…dan saya juga rasakan kawasan penempatan yang saya duduki ini adalah kawasan yang stretegik,kerana tiada lagi cyber cafe dibuka di kawasan ini….dan kawasan yang saya duduki mempunyai ramai remaja yang sememangnya meminati pergi ke cyber cafe,untuk melayari internet.saya berharap usul saya ini boleh diterima oleh pihak En/Pn…terima kasih

  132. heri says:

    kepada individu yang berminat membuka cyber cafe dan mempunyai modal, tetapi tidak mempunyai pengetahuan it/cybercafe saya ingin membantu anda, saya boleh beri nasihat dan bantuan serta perkidmatan,

    saya sedia membantu berminat hubungi saya
    019-4082629 heri

  133. Khalifah says:

    satu pon diaorg tak reply soalan…paiseh..berbual best A++…hahaha

  134. Mr. Samm says:

    boleh beritahu saya kos untuk 10 pc dgn 20 pc yang pakej admin sediakan…pc ntuk bermain game…kalau harga ok..saya boleh pertimbangkan..bayar cash terus..harga untuk semua kos…tq..

  135. sytecx says:

    saya sedang mencari satu pakej pengurusan yg cekap utk memulakan perniagaan cc ni..lokasi yg ada dlm cdgn saya skrg,berhampiran dgn pusat pengajian dan kawasan perumahan.

    Setakat ini saya tidak jumpa 1 pon cc yg terletak di kawasan ini dan dari situ saya mula terfikir utk membuka sebuah cc bg kemudahan semua di sekitar ini.

    Saya harap pihak cresent dpt menghubungi saya kembali utk saya dapatkan khidmad nasihat daripada mereka yg berpengalaman.

    Melalui email saya syedhidayag08@gmail.com

    terima kasih

  136. lll says:

    bro pc yang dicadangkan tu dah ketingalan zaman la……cam mana sampai 10k..kalau beli satu2 dari orang kat mudah.com pun tak sampai 3 k.sorry tapi tolong pertimbangkan kalau betul nak tolong bumiputra.

  137. Suhairi says:

    Saya pun berminat

  138. Saya Nak Complete Setup Cyber Cafe (Termasuk Komputer, LCD, Mouse, Keyboard, Meja, Kerusi) Untuk 20pc + 1pc Counter. Berapa Anggaran Modal Keseluruhan Yang Saya Perlukan?

  139. amrul says:

    Salam..

    Saya berminat nak membuka cyber cafe..Soalan saya bagaimana nak membuka perniagaan ini…

    1) Memohon lesen perniagaan dr SSM terlebih dahulu
    2) Menubuhkan nama cyber cafe
    3) Mendapatkan permit perniagaan dari siapa
    4) Mempunyai premis untuk perniagaan ini

    Saya juga ingin mendapatkan khidmat nasihat dr pihak tuan/puan..

  140. zarul says:

    Salam…
    Saya dalam perancangan memulakan perniagaan cc.lokasi hadapan sekolah dan kedai dalam pembinaan dan telah booking .
    harap pihak tuan dapat membantu
    terima kasih

  141. lim chee kiat 0167145988 says:

    1) macam mana saya nak buka cyber cafe dalam kampung?termasuk pc,sofwere,,game,movie{chinese,english,drama tv,variety show,animation,music tv,comic station,sports,collection}{lain-lain negara.}
    2)berapa harganya?

  142. onie says:

    saya menawarkan kidmat nasiat untuk membuka cybe cafe…

    1) bagaimana memohon lesen perniagaan
    2) bagaimana Menubuhkan nama cyber cafe
    3) bagaimana Mendapatkan permit perniagaan
    4) bagaimana Mempunyai premis untuk perniagaan

    sesiapa berminat sila email: oniekm@gmail.com
    semoga berjaya…:)

  143. Amirrul says:

    Saya nak jual barang cc saya..lengkap game server pc 20 biji gaming..dan mcm2 lagi..area alor setar..boleh email saya ayoi_finalfantasy@yahoo.com..tq

  144. nizam says:

    salam saya nizam, saya berminat untuk membuka cybercafe tetapi di kota kinabalu sabah disebabkan saya sekarang bekerja di sini. jadi saya ingin bertanya adakah syarikat encik membuat penghantaran terus ke kota kinabalu sabah dan tempat yang saya nak buka ni kebanyakannya main games.bagaimana saya boleh berurusan ngan encik untuk pembelian. ini no tel saya 013-4395330.

  145. ADMIN-KAMIL says:

    SALAM,DLM PGLAMAN SY LA KAN,13K DAH LEH DPT 15 PC,DAN 1 SERVER GMING 1 SERVER MGR0S0FT,+ S0FWARE E-CAFEPR0+SOFCAM HIDE,1SERVER PC,PC AMD AT,RAM DD2 1GB GRAFIK C,512MB, DAH 0K TOK RUN BISNES..

  146. read more…

    [...]just below, are some totally unrelated sites to ours, however, they are definitely worth checking out[...]…

  147. visit…

    [...]while the sites we link to below are completely unrelated to ours, we think they are worth a read, so have a look[...]…

  148. rod says:

    maaf…….. saya lihat banyak persoalan yang diajukan.
    hanya satu sahaja yang di jawab…….. maaf kiranya tersalah cakap

  149. dialovenia says:

    bosan lah blok… segala pertayaan x berjawab…..walaweiiiii

  150. Mr Fredrick says:

    Up :::::::::

    Ini adalah peribadi dan pengendali hartanah, kami menawarkan semua jenis pinjaman
    kepada individu dan syarikat, seperti perniagaan permulaan
    Hotel pinjaman pinjaman, pinjaman pembinaan syarikat pinjaman,
    insurans kredit, hospital
    pinjaman pinjaman kereta, pembinaan rumah pinjaman, memotong sekurang-kurangnya dan lain-lain jabatan
    kadar faedah 3% setahun dan pada Jaminan 100%
    Jadi, jika Asured
    kenalan menarik oleh * fredrickpeterson.loanfirm @ * gmail.com
    * Kami juga mahu anda mengisi borang di bawah:

    * Nama ………….
    Negara ……….
    Negeri …………..
    Nombor Telefon ……….
    Alamat ……………….
    Bandar ……………………
    ………………… Seks
    Keadaan ………….
    Jumlah yang diperlukan ……
    Masa …………
    Pernahkah anda memohon sebelum ……….
    Pendudukan …………………
    Terima kasih,
    Encik Fredrik

  151. psychic_hafiz says:

    Ingin bertanya tentang spec PC yg ditawarkan…adakah PC yang ditawarkan hanya Pentium 4…Ada x PC dengan processor Core 2 Duo atau latest…Boleh emelkan spec dan quotation pd saya… psychic125z@gmail.com …TQ

  152. khai81 says:

    sya berminat dgan pkej ni sya ada tempat yang berpontensi dekat dagan kg masaalahnya talian tllfon untuk nak masuk stremixi hilang kena curi saya semua cukup lengkap dah cuma sekarang modal kurang

  153. Sidah says:

    ada cawangan di Sabah ke?

  154. John Denico says:

    ada francais d sarawak??

  155. Shakie says:

    harga yang yang ditawar kan
    – INTEL PENTIUM 4
    - Speed 1.6 Ghz
    - 512MB RAM
    - 40GB Hard Disk
    - CD-Rom
    - 1.44 Floppy Disk
    - 19″ Monitor
    - Keyboard
    - Speaker / Head Phone
    - Mouse
    - Agp 3D NVidea 32MB
    Rm 13200.00 for 11 Pc Only.

    HP Original All SET
    -Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz
    -1 Gb Ram
    -80 Gb Harddisk
    -DVD Rom
    -17 LCD
    -Keyboard
    -Speaker With On CPU
    -Mouse
    -ddr2 Graphic card 1 GB AMD
    Rm 11000.00 for 11 Pc Only
    harga boleh bincang lg PM me yang berminat
    shakie_10@yahoo.com

  156. hoho says:

    sewa kedai mane ade dah rm700…skrng sume rm2000 min

  157. shah says:

    baik beli komputer cc saya …..saya nak tutup….. ada 10 pc je..
    semua pc set gameing,kira power la…..yg lain2 org da beli….. ada tgl 10 je.semua pc ram 4 gb,graphic card ddr3 ada 6 pc,ddr2 ada 4 pc.main game world of warcraft(wow) selambe je..semua ni saya jual 8k.kalau ada minat call 0173764809

  158. izan says:

    Sy berada di johor bharu.Sy beminat nak buka perniagaan cc nie tp sy tak tau cara dan bagai mana untuk memohon lesen dan kos untuk memulakan perniagaan ini. Boleh tak bagi tau sy. Cara dan panduan yg lebih teperinci

  159. azlan says:

    Assalamualaikum,saya Azlan dari sarawak.Ingin membuka cybercafe disini. mcmmana??adakahmasih boleh?????

  160. azlan says:

    Sila Hubungi saya..Azlan 0133189296 .saya ingin ketahui lebih lanjut cara untuk perniagaan ini…tq

  161. BawiHussin says:

    masih on ke tempat ni?
    atau ada pautan website yg lain?

  162. Mohd Ali says:

    Saya nak tanya. Saya berminat nak buka Cyber Cafe di kawasan saya. Masaalahnya di kawasan tu tak terdapat talian telefon dan P1Wimax pun tak cover.. boleh bagi cadangan tak?

  163. wan says:

    pakej yg di beri sgt ketinggalan zaman. harga 1set komputer yg di beri dalam pakej hanya RM200

  164. atok ko says:

    ATOK KO lahanatttttttttttttttttttt

  165. atok ko says:

    dahhhhhhhhhhhhhh byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  166. Hakim says:

    salam saya Hakim dari Syababul Muslim Enterprise (002187189-X)
    menjual powerful cpu set yang masih tiptop lagi condition dia sebab desktop ni letak
    dekat U. so budak U jarang pakai.kontrak dengan U dah abis, so saye ambil
    balik dari U.. spec dia lebih kurang macam i7 la kalau sekarang ni.dapat full
    set ye skali monitor etc !!!

    DELL PRESISION T5500 details spt di bawah:-

    - INTEL QUAD CORE PROCESSOR XEON E5520 (3.0GHz/1333FSB/12M L2 cache)
    - 12GB (6×2 GB) NECC DDR2 800MHz SDRAM
    - 250GB 7.2K RPM SATA HARD DRIVE
    - DUAL 512MB nVIDIA DUADRO FX580
    - 16x DVD-ROM DRIVE
    - 1.44MB 3.5” FLOPPY DRIVE
    - 19” WIDESREEN FLAT PANEL MONITOR
    - DELL KEYBOARD (USB)
    - DELL MOUSE (USB)

    BALIK TERUS GUNA..PLUG n PLAY

    STOK BERADA DI Kepong KL .

    personal warranty 1 weeks only
    no phone/whatsapps:- 017-2385416( SMS ONLY!!!)
    email:- syababulzahab@gmail.com
    harga tidak termasuk penghantaran.
    COD – deposit RM100 dulu tuk konfemkan tempat. takut joy buyer!!! kalu dah deposit, kire konfem ye nak bli. xleh cancel.. kalu cancel depo burn.. barang dan spec same cam dalam gambar.. x tipu.. ape yg tuan/puan tngk tu la tuan/puan dapat.. serius.. syok pc ni.. x caye try bli satu..

    PRICE=1600(Harge PROMOSI UNTUK 6 PEMBELI TERAWAL SAHAJA!!!! Harge Sebenar RM2400)

    Ade lbih kurang 50unit lagi!!!

    [b]Age Of Item: 2011

  167. ida says:

    Slm…..sy sorg surirumh….teringin sangat2 nk bukak pusat internet kt rumah….jd langkah pertma yg perlu sya ambil apa ……

  168. salam.. sy amat berminat utk buka cyber cafe boleh tak terangkan dengan lebih terperinci sy berharap sangat2 …

  169. jane says:

    kalau dari sabah bole?

  170. limat says:

    sy berminat pm sy… :-)

  171. Tengkusafri says:

    As Salam.. Sy amat berminat dlm menceburi perniagaan cyber cafe ini. Bolehkah saya dpkan maklumat atau pakej ini dgn lebih terperinci. sila hubungi saya di no 0195559747 atau emailkn ke tengkusafri@yahoo.com

  172. mohd azreen says:

    Boleh beri saya keterangan lanjut mengenai pemasangan pc tersebut. Atau pun setup keseluruhan kedai ada dalam package ansuran.

    • nazir says:

      sape2 yang nak aku tolong dalam perniagaan cc aku bley tolong,,aku ddk dekat area tampoi,,johor bharu,,nie no aku 0129966956 nazir

  173. Osas Mark says:

    Halo,

    Apakah Anda membutuhkan pinjaman mendesak 2% untuk melunasi semua hutang Anda atau start up Anda sendiri
    bisnis. Kami bersertifikat, dapat dipercaya dan diandalkan. Anda dapat menghubungi kami untuk penyelidikan pinjaman melalui email ini: (osasmarkloanfirm@gmail.com)

    Formulir aplikasi kredit untuk mengisi dan mengembalikan.

    Nama lengkap ………………………………

    Nomor pribadi ……………………….

    Negara …………………………………….

    Alamat ………………………………..

    Negara …………………………

    Umur ………………………………………

    Apakah Anda sudah menerapkan sebelumnya? ………………….

    Status Pernikahan ……………………………

    Jumlah pinjaman Anda membutuhkan kredit
    ……………………………….

    Term Loan ……………………………

    Pekerjaan ………………………………

    Pendapatan Bulanan ………………………..

    Hormat kami,

    Mr.Osas Mark

  174. stephen says:

    haii,

    I just want info about set up networking… i aldy have the set up but i think i need to set up it back as many problem with the networking like connection lost, internet slow and else….. What would be the cost to set up net working at gelang patah johor?

  175. shila says:

    saya berminat untuk membuka cc dan saya sudah jumpa temapt yang sesuai untuk berniaga….tapi saya tidak thu bgmn hendak memulakannya dan bgmn dengan perancangan yang berkesan untuk membuka cc ini….harap dapat memberi tunjuk ajar…

  176. mr ken says:

    Apakah Anda membutuhkan pinjaman untuk membayar tagihan atau mulai baru
    bisnis, maka tidak terlihat lagi, nama saya Mr.ken Kami
    Pinjaman perusahaan bersertifikat yang menawarkan bantuan
    mereka yang membutuhkan keuangan, dan ini adalah e-mail kami, jangan ragu untuk
    Dalam Silakan mengirimkan pesan menggunakan:
    agbonsekenloancompany@gmail.com
    informasi tentang peminjam {};
    Nama lengkap: ______________________
    Seks: _______________
    Status Pernikahan: ____________
    Kontak: ____________________________
    Kota / Zip: ___________________
    Negara: __________________
    Tanggal Lahir: ____________________
    Dibutuhkan sebagai pinjaman:
    ___________________
    kedaluwarsa ______________________
    Pendapatan:
    _____________________
    Pekerjaan: ________________________
    tujuan
    Pinjaman: _____________________
    Telepon: _____________________
    Fax: ________________
    Anda mengajukan pinjaman online sebelum? _____________

    Hal terbaik, Mr ken

  177. haniskau says:

    assalamualaikum.. macam mana pula dengan kos lesen game dan lesen microsof??

  178. asraf says:

    assalamualaikum, sy brminat untuk membuka sebuah cyber cafe dengan 20 buah pc awal tahun hadapan. kawasan berhadapan dengan sebuah kolej swasta. boleh hantarkan quotation. tq

  179. clement says:

    Halo,

    Kirim ringkasan eksekutif dari pinjaman yang Anda butuhkan perusahaan pinjaman cepat
    khusus menyediakan pinjaman dari kisaran {$ 1000 sampai
    $ 90,000,000.00} di 3,0% suku bunga pinjaman kami diasuransikan dengan baik dan
    maksimum keamanan adalah prioritas kami, Kami menawarkan pinjaman kepada individu maupun organisasi
    yang memiliki niat merenovasi rumah dan lembaga, utang
    konsolidasi, re-financing dan juga pembentukan pakaian bisnis.

    Kami menawarkan jenis berikut pinjaman:

    * Pinjaman Komersial.
    * Pinjaman Pribadi.
    * Bisnis Kredit.
    * Investasi Pinjaman.
    * Pengembangan Kredit.
    * Akuisisi Kredit.
    * Pinjaman konstruksi.
    * Bisnis Pinjaman Dan banyak Lainnya:

    Jika Anda tertarik untuk mendapatkan pinjaman dari CEPAT PINJAMAN PERUSAHAAN
    silakan kembali ke kami dengan alamat email fastloanfirm9@gmail.com

    Hormat kami,
    clement johnson
    **********

  180. Fabian Luis says:

    Halo

    Apakah Anda mencari pinjaman bisnis, pinjaman pribadi, rumah, kredit mobil,
    pinjaman mahasiswa, pinjaman hutang konsolidasi, pinjaman jangka pendek, pinjaman tanpa jaminan, risiko
    modal dll .. Atau apakah Anda pernah ditolak pinjaman bank untuk alasan seperti
    miskin
    Modal? Perusahaan kami adalah sebuah perusahaan kredit berlisensi. kita memberikan pinjaman kepada perusahaan
    dan individu di rendah dan terjangkau
    bunga 2%. Apakah Anda tertarik? Hubungi kami sehingga kami dapat mulai
    pengolahan pinjaman Anda dalam waktu 48 jam. KONTAK: josedennison01@gmail.com dengan informasi berikut

    rincian aplikasi

    1) Nama lengkap: ……………………………………… ……….

    2) Negara: ………………………………………. ………….

    3) Alamat: ………………………………………. …………

    4) Negara: ………………………………………. …………….

    5) Seks: ………………………………………. ………………

    6) Status Pernikahan: ……………………………………… . …

    7) Pekerjaan: ………………………………………. …….

    8) Telepon: ………………………………………. ..

    9) Saat ini posisi di tempat kerja: …………………

    10) Pendapatan Bulanan: ………………………………………

    11) Pinjaman yang diperlukan Jumlah: ……………………………….

    12) Durasi Pinjaman: ……………………………………… …

    13) Tujuan Pinjaman: ……………………………………..

    14) Agama: ………………………………………. ……….

    15) Apakah Anda mencari sebelum ………………..

    16) mata uang pilihan ……………………………………….

    silahkan kembali ke kami dengan informasi berikut agar kami dapat mulai
    pengolahan pinjaman dalam waktu 24 jam
    Harapan untuk mendengar dari Anda.
    Terima kasih dan Tuhan memberkati Anda
    José Dennison

  181. Akmal Amai says:

    Sy minat perniagaan ni..boleh ke kite bukak cc yg tertumpu pade game..

    • Steven Smith says:

      boleh..jika ia lebih menguntungkn..tapi flexsible adalah lebih baik seperti perkhidmatan lain printer/copy..makanan ringan/soft drink mungkin ada baiknya jika disertakn.

  182. james huth says:

    Halo, saya Mr James Huth pemberi pinjaman kredit swasta yang
    memberikan pinjaman kesempatan waktu hidup .
    Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk melunasi hutang-hutang Anda atau Anda perlu modal
    pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda ?
    Anda telah ditolak oleh
    bank dan lembaga keuangan lainnya ?
    Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek ?
    mencari lagi karena kami berada di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda
    sesuatu dari masa lalu . Kami meminjamkan dana kepada individu
    membutuhkan bantuan keuangan , yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang
    untuk membayar tagihan , berinvestasi pada bisnis pada tingkat 2 % . saya ingin menggunakan ini
    media untuk memberitahu Anda bahwa kami membuat handal dan penerima
    bantuan dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman . Jadi hubungi kami hari ini
    via email :
    Jameshuth28@gmail.com

    Data PEMINJAM ‘S

     1 ) Nama Lengkap : ……………………………………………….
     2 ) Negara : …………………………………………………..
     3 ) Alamat : ………………………………………………….
     4 ) Negara : ……………………………………………………..
     5 ) Sex : ……………………………………………………….
     6 ) Status Pernikahan: ………………………………………….
     7 ) Pekerjaan: ……………………………………………..
     8 ) Nomer Telpon: …………………………………………
     9 ) Saat ini posisi di tempat kerja : …………………
     10 ) Pendapatan Bulanan : ………………………………………
     11 ) Jumlah Pinjaman Dibutuhkan : ……………………………….
     12 ) Jangka waktu pinjaman: …………………………………………
     13 ) Tujuan Peminjaman : ……………………………………..
     14 ) Agama : ………………………………………………..
     15 ) Apakah Anda menerapkan sebelum ……………………………

     Terima kasih ,
    Mr James Huth

  183. cynthia johnson says:

    Halo, saya Mrs Cynthia Johnson, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberi hidup pinjaman kesempatan waktu. Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk melunasi hutang-hutang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman modal untuk meningkatkan bisnis Anda? Apakah Anda pernah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? Tidak terlihat lagi karena kami berada di sini untuk semua masalah keuangan Anda di masa lalu. Kami meminjamkan dana kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, berinvestasi pada bisnis sebesar 2%. Saya ingin menggunakan media ini untuk menginformasikan bahwa kami memberikan bantuan handal dan penerima dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mail di: (cynthiajohnson154@gmail.com)

  184. samuel says:

    Hari yang baik:
    Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk menyelesaikan keperluan kewangan anda, kami menawarkan
    pinjaman antara $ 5,000.00 kepada $ 10,000,000.00 Max, kami boleh dipercayai,
    yang cekap, cepat dan dinamik, dengan 100% Jaminan Kami juga memberi kredit
    kepada (euro, paun dan dolar.) Kadar faedah yang dikenakan kepada semua
    pinjaman (2%), jika anda berminat untuk kembali kepada kami melalui
    (samuelfunding@gmail.com) dengan maklumat di bawah:
    Nama penuh anda:
    negara:
    Jumlah pinjaman
    Alamat:
    jangka masa:
    umur:
    seks:
    pekerjaan:
    Nombor telefon:
    Terima kasih.
    Saya menanti jawapan segera anda.
    Encik Samuel

  185. fadzli says:

    salam… saya berminat untuk menatahui febgan lebih lanjut. saya berada di penang. tiada pengalaman dalam bidang cyber cafe, tetapi sangat2 berminat.

  186. moanmend says:

    Adakah anda memerlukan pinjaman jangka panjang atau pendek dengan cepat yang agak rendah
    kadar faedah serendah 3%? Kami menawarkan pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi,
    pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, pinjaman penyatuan hutang dan lain-lain ada
    kira skor kredit anda. Kami yang dijamin dalam memberikan kewangan
    perkhidmatan kepada banyak pelanggan kami di seluruh dunia. Dengan yang fleksibel
    pakej pinjaman, pinjaman boleh diproses dan dipindahkan ke
    peminjam dalam masa yang sesingkat mungkin, hubungi pakar kami untuk
    khidmat nasihat dan perancangan kewangan. Jika anda memerlukan pinjaman kenalan pantas kami
    Email: (moanmendfund@gmail.com)

  187. fezrul says:

    hi, im fezrul from miderlin sdn bhd. we are looking for a reseller for dr.web antivirus licenses that newly entering malaysia market.

    check it on https://www.facebook.com/derozatechnologies

    grab a chance to be the first e-license reseller for world awarded antivirus with lowest price ever

  188. shah says:

    saya bercadang buka cybercafe dlm masa terdekat di ipoh perak.
    cybercafe ni saya ambil alih dan ingin menjalankan sendiri..modal saya sudah ada dan saya ingin membuat sedikit pengubahsuaian
    peralatan dan upgrade sistem yg sediada..saya memerlukan khidmat nasihat serta kerja kerja baik pulih
    dari pihak yg berkenanan ..
    sila hubungi melalui email ini
    saidramlan22@gmail.com

  189. frank leo says:

    Anda membutuhkan pinjaman jika ya hubungi kami dengan email ini:? frankleoprivate@gmail.com

  190. Halo

    apakah Anda membutuhkan pinjaman untuk memulai bisnis atau membayar tagihan Anda / utang? jika ya hubungi kami dengan email ini: frankleoprivatefirm@gmail.com

  191. Alonzo peter says:

    ‘kembali membutuhkan pinjaman? Anda membutuhkan pinjaman untuk melunasi hutang atau memulai sebuah perusahaan, jika demikian, silahkan hubungi kami melalui e-mail: meritsfinancecompany@gmail.com

  192. zee says:

    PINJAMAN SEGERA

    Adakah anda memerlukan pinjaman jangka panjang atau pendek dengan cepat yang agak rendah
    kadar faedah serendah 3%? Kami menawarkan pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi,
    pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, pinjaman penyatuan hutang dan lain-lain ada
    kira skor kredit anda. Kami yang dijamin dalam memberikan kewangan
    perkhidmatan kepada banyak pelanggan kami di seluruh dunia. Dengan yang fleksibel
    pakej pinjaman, pinjaman boleh diproses dan dipindahkan ke
    peminjam dalam masa yang sesingkat mungkin, hubungi pakar kami untuk
    khidmat nasihat dan perancangan kewangan. Jika anda memerlukan pinjaman cepat hubungi kami melalui
    Email: zeehohanmend@gmail.com

  193. tommanme says:

    Hari baik:
    Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk mengatasi kebutuhan keuangan Anda, kami menawarkan
    mulai dari $ 5,000.00 sampai $ 10.000.000,00 pinjaman Max, kita dapat diandalkan,
    efisien, cepat dan dinamis, dengan 100% Dijamin Kami juga memberikan kredit u
    ke (euro, pound dan dolar.) Tingkat suku bunga yang berlaku untuk semua
    hari bayaran pinjaman (3%), jika Anda tertarik kembali kepada kami melalui
    (tommanmefunding123@gmail.com) dengan informasi di bawah:

    KREDIT FORMULIR PENDAFTARAN

    Nama lengkap Anda: ……………………………………
    Negara:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Jumlah pinjaman …………………………………..
    Alamat:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,
    Durasi: …………………………………………
    Umur: ………………………………………… ……….
    Sex:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,
    Pekerjaan: ………………………………………
    Nomor telepon:
    Terima kasih.
    Saya menunggu tanggapan mendesak Anda.

  194. APAKAH ANDA MEMBUTUHKAN PINJAMAN? JIKA YA Email: klarabannyfinance@gmail.com: UNTUK KREDIT ANDA HARI INI, KAMI ADALAH DI LAYANAN ANDA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: