Langkah

Langkah yang perlu dilaksanakan
——————————————–
– Cari dan sewa kedai di lokasi perniagaan yang strategik
(Pelanggan boleh buat cyber cafe di mana mana shj di semenanjung malaysia)
– Ubahsuai kedai
– Dapatkan pakej komputer dari Crescent

Syarat-syaratnya:
———————-
– Perlu salinan kad pengenalan pengarah
– Pendaftaran perniagaan
– Premis perniagaan yang strategic
– Rancangan perniagaan yang ringkas

Bayaran permulaan kepada Crescent Communication untuk mendapatkan pakej ini
– Ansuran bulan pertama – RM 1,100.00
– Cagaran – RM 3,300.00 (akan dipulangkan selepas selesai bayaran ansuran)

- JUMLAH RM 4,400.00

Hubungi kami segera dan mulakan perniagaan cyber cafe anda ……..
Terhad untuk satu kawasan ……..satu pelanggan sahaja.

Jangan lepaskan peluang keemasan ini

Hubungi Razali @ 016 229 4000 atau crescent18@gmail.com

45 Responses to Langkah

  1. Saya minat untuk setup cc. di sekitar seri kembangan.cam na/atau syaratx nak dapatkan lesen tu…saya ni bekas tentera.saya boleh dapatkan surat sokongan dari ibu pejabat bekas tentera.jadi untuk peringkat permulaan ni berapa pc diperlukan dan saya ade jugak belajar buat cablling dan setup LAN (cable/plug RJ45) dan pc maintenance. Tolong beri nasihat.tkasih

  2. naza says:

    saikum..
    sy berminat buka perniagaan ini..
    loc sy di johor bahru..
    bolehkah syarikat ini supply utk loc sy..
    brape kosnye..

  3. sue says:

    salam. sata berminat tuk buka cc di satu kaw negeri kedah.cuma saya x ada modal. boleh x tolong bgtau berapa saya perlukan modal permulaan selain4400 tu. maksud saya anggaran tuk kospemasangan, penghantaran, ubahsuai kedai dan klu boleh perabut saya sediakan sendiri. harap boleh tolong saya. dan satu lg kalau saya buka cc nihanyauntuk internet saja tanpa games,boleh kah saya bertahan dan meraih keuntungan yg baik?

  4. adequate18 says:

    salam…
    Dear Naza, kami boleh supply pc keseluruh negara.Xkisahlah dimana lokasi anda.Kos penghantaran bergantung kepada jarak.Ianya dikira berdasarkan RM 1/Kilometer.

  5. ainie says:

    assalamualaikum…
    saya berminat untuk buka pc di kawasan kampung di felda bersia gerik perak…
    ini kerana setiap pengguna yang hendak menggunakan kemudahan internet terpasa ke pekan yang jaraknya 11km dari kampung… anak2 yang bersekolah terpaksa keluar jauh ke pekan untuk melaksanakan kerja…. jd diharap pihak tuan dapat membatu saya cara yang patut dilakukan …. apa yang kena buat… berapa anggaran kasar untuk memulakan perniagaan ini… berapa buah pc diperlukan untuk memulakan perniagaan….

  6. hafzi says:

    sy xada lokasi yang srategik…ada jalan penyelesaian tak????

  7. daus says:

    xda ke rncgn nak luaskan perniagaan ke sabah?

  8. yus says:

    saye sume da cukup tapi masalah nye skang kawasan sy kat klang ni tak kluar lagi lesen cyber..dibekukan,hampa gila..ada alternatif lain utk mendapatkan lesen tak?saye serius nak buka bisnes tapi macam2 pulak masalah dtg..sedeh betul

  9. mhakimi says:

    selamat pagi,

    saya adalah kakitangan kerajaan dari kelantan. saya telah membeli sebuah rumah kedai dua tingkat (sedang menunggu CF) dan minat untuk buka kedai cybercafe.
    soalan:
    1. bolekah saya ingin membuka syarikat atas nama ayah saya?
    2. adakah kena buka kedai dahulu kemudian baru mohon lesen PBT dan lesen syarikat?
    3.urusniaga dengan crescent comm. perlukan cek? macamana nak mohon cek di bank?
    4.adakah syarikat ini akan membimbing kami dari awal hingga akhir?
    terima kasih

  10. mhakimi says:

    crescent18 tidak menyediakan pakej komputer terpakai dan skrin nipis (lcd) ke?

  11. bobo says:

    hello bang,

    macam mana dapat lesen cyber cafe.?

  12. Reyes says:

    Assalamualaikum… Saya Berminat… Hanye Satu Soalan Sahaja Ingin saya Mengemukean… Adalah Kah pakej Nie Termasuk Game??

  13. syuhada says:

    salam…
    en Reyes..kami tidak menyediakan games untuk pakej ini.semua software adalah dibawah bidang kuasa penyewa.

  14. syuhada says:

    salam…
    en mhakimi, pihak kami tidak menyediakan pakej komputer dalam bentuk lcd

  15. nik hilmi says:

    askum
    saya berminat nak buka cyber cafe
    saya dah mempunyai premis cuma kelengkapan sahaja yang tiada
    di sini saya ingin tahu berapa kos keseluruhan untuk saya dapat kan 16 biji pc tak termasuk meja dan kerusi

  16. appolo23 says:

    Interested!! cam best nK Bukak cyber cafe nie..
    ingat nak intai2 perniagaan mcm nie.. boleh anta details kat address saye tak tentang pakej ngan spec pc sekali eh hasrim23@yahoo.com

  17. nieta / pozan says:

    assalamualaikum….
    hai….
    saya sangat2 berminat nak bukak cuber cafe.
    saya dah ada kedai kat selayang. tapi tak tau prosedur nak bukak cyber cafe. boleh tak pihak tuen/puan mengajar kami???

  18. azmi says:

    Saya ingin membuka perniagaan cyber cafe dan kedai menjual alat tulis serta peralatan pejabat. maksud saya, saya sewa 1 kedai dan bahagikan kepada 2 bahagian, sebelah cyber cafe dan sebelah kedai alat tulis, saya juga ingin menjadi pembekal alatan komputer selain menyediakan perkhidmatan membaiki komputer. oleh itu saya perlukan khidmat nasihat dari pihak tuan.

  19. azmi says:

    saya mempunyai modal rm20,000, tapi masih tidak dapat mencari tapak untuk disewa sekitar daerah Kluang, johor, saya juga tidak berapa tahu tentang pendaftaran syarikat di pejabat SSM serta langkah seterusnya. bolehkah pihak tuan memberi sedikit nasihat kapada saya.
    cara saya ingin membuka Cyber cafe adalah membeli satu persatu kompenan komputer dan saya memasangnya sendiri dirumah. kini saya telah dapat memasang 2 biji komputer. namun saya khuatir tengtang perisian Windows. adakah perniagaan Cyber cafe ini memerlukan perisian Windows yang origenal atau boleh menggunakan perisian windows cetak rompak. jika saya menggunakan perisian cetak rompak, adakah ia dapat dikesan oleh Syarikat microsoft?

    • mahes says:

      saya ingin memualakan cc di johor, kluang, boleh ke company kamu membekalkan komputer dan kompenan yang berkaitan, dan boleh dapat nasihat berapa agaknya modal yang saya perlu sediakan untuk memulakan perniagaan cc. maksudnya berapakan cost permulaan temasuk kos kos pemasangan , penghantaran, ubahsui kedai, dan perabot kedai.
      harap dapat nasihat dari pihak anda,terima kasih

  20. nasy8 says:

    saya nak buka bisnes ni kat sabah, mcamana tu ya? ada cawangan kat sini ke??

  21. eto says:

    saya hendak membuka cyber di kota kinabalu sabah,ada cawangan di kota kinabalu ke?

  22. hafizah says:

    erm saya berminat untuk membuka cyber cafe….boleh beri infomation tentang cara-cara ingin membuka cyber cafe.

  23. mohd zoor bin mohd akhir says:

    salam

    saya berminat untuk membuka kedai siber cafe dan photostat di tempat sy di felda pasoh 3, n.9 kerana di tempat sy belum ada lagi kemudahan tsb dan tiada persaingan.

    kedai dan modal telah ada, cuma saya nak tahu kalau sepuloh buah komputer berapa kos keseluruhan kos bujet ?

    mohon penjelasan……….014 2340967

  24. Rina says:

    Salam. hai, saya rina.. pakej yg sedia ada boleh tak saya nak guna processor AMD dan upgrade RAM 1 GB.. bayarannye macam mana pula ye?

  25. syafira says:

    saya nak bukak cyber cafe (gaming n internet) n printing kt kuantan… dalam 20pc la…
    tp bley email kt saya ttg prosedur utk membuka cyber cafe..
    by the way pakej yg crescent tawarkan tue pc jenama pe? sesuai ke?
    kalo ada harga utk printer a4 dgn a3 sila lampirkan..
    tq

  26. din says:

    saya nak buka cc dikawasan puchong prima.

  27. syamz says:

    saya nak buka cc di Bandar Pusat Jengka,Pahang..
    jika saya x amik pakej penghantaran boleh ke..sebab saya da ada transport sendiri…

  28. nus says:

    adakah orang sabah layak untuk package ini?

  29. juliana says:

    salam saya juliana dari kuantan yang berminat untuk memulakan perniagaan cc di kuantan, saya dah riky kedai yang stategic.cuma saya tak tahu macamna nak mulakan n dapatkan barang n everthing….pls cntac me 0195669884

  30. mohd azfar says:

    saya adalah kakitangan kerajaan dari putrajaya.
    soalan:
    1. bolekah saya ingin membuka syarikat atas nama ayah saya?
    2. adakah kena buka kedai dahulu kemudian baru mohon lesen PBT dan lesen syarikat?
    3.urusniaga dengan crescent comm. perlukan cek? macamana nak mohon cek di bank?
    4.adakah syarikat ini akan membimbing kami dari awal hingga akhir?
    terima kasih

  31. kri says:

    salam,saya ber minat nak buka cc lokasi pekan merbok, sya ada kedai sendiri tlg bgi info kat say cara nak buka cc

  32. firdaus5491 says:

    saya ingin belajar mengendali cyber cafe..minta khidmat nasihat…0139966460

  33. onie_km says:

    sesiapa yg minta kidmat nasihat untuk buka cc sila e-mail sya “oniekm@gmail.com”

  34. abghayati says:

    saya btl2 berminat utk buka cc. tp byk sangat kekangan. sesiapa boleh bantu, hubungi saya di 0194341432 (hilmi). saya nak tau modal keseluruhan n cara nk dpt kan permit.

  35. aidil says:

    Salam sya bermint nk buka cyber cafe,pemasangn komputer dan software sya tahu,cme sya xd modal…. Klu sya nk wt pakej yg dberi ni tnpa pemasngan blh x?? Dan adakah byrn ny msh sme atau kurg???

  36. faizal says:

    macam mane ye

  37. usahawan terkini says:

    saya ada cybercafe yang mempunyai 10 pc ciri2 nya pentium dual core, ram 2gb, graphic card 1gb, Lcd 20″… semua nya adalah barangan terpakai (secondhand) yang BERHARGA RM10,000…
    soalan saya kenapa syarikat crescent memberikan perkhitmatan rm10,000 dengan ciri2 pc yang sudah lama ketinggalan jauh… bagi saya ciri2 pc syarikat crescent dalam pc 10 adalah rm3,000 atau rm4,000…lagi satu, saya nak tanya adakah 10 pc yang crescent bagi itu adalah tidak dari barangan terpakai (seconhand)…?

  38. dila says:

    Salam..still da lg ke pakej mcm ni

  39. shah says:

    ada 10 biji pc nak jual …..semua gameing pc.set tip top tuk cc khas tuk game.
    1. pantium dual core,ddr2/dr3 ,ram 4 gb,graphic card 1gb,Lcd 19 ”
    h/d 250 gb.:( ADA ENAM).sys 64 bit win 7 boleh support.

    2.AMD ATHLON 11X3 450 processor,3.20ghz,ram 4 gb,
    h/disk 500 gb,ddr3 ,graphic card 1 gb,Lcd 19”.
    (ada empat) sysm 64 bit win 7 boleh suppot.

    semua ni saya nak jual sekaligus dengan harga 8000 sahaje…….kalau berminat call saya 017 376 4809.

    kalau nak buka cc, saya nak jual meja pc muat untuk 2 pc setiap satu meja.meja pc ada 5,kerusi ada 12. SAYA NAK JUAL SEKALIGUS DENGAN HARGA rm 1000.

    APA YG TUAN PERLU TAHU DISINI? SEMUA NI DAH BOLEH BUKA
    SATU KEDAI CC DENGAN BUJET 9K SAHAJE. DAN PC YG ADA TAK PERLU UPGRADE APA2 LAGI.
    017 376 4809 SIAPA CEPAT DIA DAPAT

    • zainuddin says:

      assalam…. kalau saya nak beli untuk buka cc.. saya nak tau juga camner nak mula bisnes cc ni..harap dapat tunjuk ajar

  40. zainuddin says:

    assalam…. saya nak memulakan perniagaan internet cafe… bagaimana caranyer sila beri tunjuk ajar

  41. Hakim says:

    salam saya Hakim dari Syababul Muslim Enterprise (002187189-X)
    menjual powerful cpu set yang masih tiptop lagi condition dia sebab desktop ni letak
    dekat U. so budak U jarang pakai.kontrak dengan U dah abis, so saye ambil
    balik dari U.. spec dia lebih kurang macam i7 la kalau sekarang ni.dapat full
    set ye skali monitor etc !!!

    DELL PRESISION T5500 details spt di bawah:-

    – INTEL QUAD CORE PROCESSOR XEON E5520 (3.0GHz/1333FSB/12M L2 cache)
    – 12GB (6×2 GB) NECC DDR2 800MHz SDRAM
    – 250GB 7.2K RPM SATA HARD DRIVE
    – DUAL 512MB nVIDIA DUADRO FX580
    – 16x DVD-ROM DRIVE
    – 1.44MB 3.5” FLOPPY DRIVE
    – 19” WIDESREEN FLAT PANEL MONITOR
    – DELL KEYBOARD (USB)
    – DELL MOUSE (USB)

    BALIK TERUS GUNA..PLUG n PLAY

    STOK BERADA DI Kepong KL .

    personal warranty 1 weeks only
    no phone/whatsapps:- 017-2385416( SMS ONLY!!!)
    email:- syababulzahab@gmail.com
    harga tidak termasuk penghantaran.
    COD – deposit RM100 dulu tuk konfemkan tempat. takut joy buyer!!! kalu dah deposit, kire konfem ye nak bli. xleh cancel.. kalu cancel depo burn.. barang dan spec same cam dalam gambar.. x tipu.. ape yg tuan/puan tngk tu la tuan/puan dapat.. serius.. syok pc ni.. x caye try bli satu..

    PRICE=1600(Harge PROMOSI UNTUK 6 PEMBELI TERAWAL SAHAJA!!!! Harge Sebenar RM2400)

    Ade lbih kurang 50unit lagi!!!

    [b]Age Of Item: 2011

  42. hanis says:

    mcm mana pula dengan lesen games dan lesen microsoft?? nak buat kat mana?

  43. sanie says:

    ingin dapatkan lesen games dan microsoft bagi cara camana nak mohon pls reply my email sanie.world@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: